Турското министерство на външните работи излезе с остра протестна декларация,

...
Турското министерство на външните работи излезе с остра протестна декларация,
Коментари Харесай

Макрон вбеси Турция

Турското министерство на външните работи излезе с остра протестна декларация, осъждаща изявление на френския президент Еманюел Макрон, съобщи Българска телеграфна агенция. Декларацията е в отговор на изявление на Макрон по време на визитата му в Алжир, в което упрекна Турция, Китай и Русия в взаимни неоколониални и империалистически дейности, ориентирани против Франция.

„ Повече от скандално е и неприемливо е, че президентът на Франция Макрон не помни колониалното минало на страната си в Африка, изключително в Алжир, пробва се да се освободи от колониалното си минало, като упреква други страни, в това число и нашата страна.

Турция, която е измежду стратегическите сътрудници на Африка, развива връзки както с Алжир, по този начин и с другите страни на африканския континент ден след ден и тези връзки, които се основават на взаимно доверие и печеливши тактики, ще продължат да се развиват ", се споделя в документа, представен от турската медия Хаберлер.

В него Франция се приканва в най-кратко време да доближи " зрелостта, с която да одобри своето колониално минало и да престане да упреква за това други страни ”, пише Хаберлер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР