Турското министерство на отбраната е получило от САЩ проектодоговор за

...
Турското министерство на отбраната е получило от САЩ проектодоговор за
Коментари Харесай

САЩ изпрати на Турция проектодоговор за продажба на изтребители F-16

Турското министерство на защитата е получило от Съединени американски щати проектодоговор за продажбата на F-16, съобщавa държавната телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на адмирал Зеки Актюрк, чиновник от министерството, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Министерството получи проектодоговор и съответната документи по него, изпратени от Съединени американски щати, по отношение на нашето искане за закупуване на 40 нови изтребители F-16 и съоръжение за рационализация в сходство с потребностите на командването на Военновъздушните въоръжени сили на страната ни. В плана са включени също муниции, материали и съоръжение за рационализация на наличните изтребители. Съответните звена, виновни за този вид покупко-продажби, започнаха да преглеждат предлагането ", е декларирал Актюрк пред кореспондент на TРT.

Окончателната цена на договорката ще стане ясна на финалния стадий от подписване на договорката, е съобщил още той.

Турция също е изпратила предложение до американските управляващи, с което насочва питане за произвеждане на част от съставените елементи, нужни за рационализация на наличните изтребители на нейна територия, показва ТРТ. 

Адмирал Актюрк е коментирал и вероятността за закупуване на изтребители Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon).

" Нашият министър (Яшар Гюлер) посети Обединеното кралство, където обмени отзиви по двустранни и районни въпроси на защитата и сигурността. Една от тематиките беше въпросът за Юрофайтър. Техническите договаряния с членовете на консорциума не престават. Оставаме в очакване на положителни вести от Германия ", е декларирал служителят на министерството. 

Изтребителите Юрофайтър Тайфун се създават от консорциум на Германия, Англия, Италия и Испания, представляван от Airbus, BAE Systems и Leonardo.

Единствено Германия, от всички страни, участнички в консорциума, към момента не е дала единодушието си за договорка с Турция, напомня ТРТ Хабер.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР