Турското министерство на енергетиката публикува списъка с предварително квалифицираните участници

...
Турското министерство на енергетиката публикува списъка с предварително квалифицираните участници
Коментари Харесай

Масово компании искат да строят слънчеви паркове в Турция

Турското министерство на енергетиката разгласява листата с авансово квалифицираните участници в търга за 1 GW PV, който той започва на 8 март. Офертата беше надписана повече от осем пъти, защото бяха показани за обзор 131 планови оферти с общ потенциал от 9 440 MW.

„ Това беше рекордно равнище на оферти “, сподели пред PV Magazine Ерен Енгур, член на борда на комисията за предпазване на сила към турската фотоволтаична асоциация Günder. Търговският орган съставлява турската страна в стратегиите на IEA PVPS (Международна енергийна организация за фотоволтаични енергийни системи) като включва обществени и частни компании и самото министерство на енергетиката.

Понастоящем документите за кандидатстване се преглеждат и разработчиците, които ще бъдат определени в процеса на предварителната подготовка, ще бъдат поканени скоро на финалната фаза на наддаването, разяснява Енгур.

Чрез търга турските управляващи желаят да изградят фотоволтаични планове с размери от 10 до 20 MW. Проектите ще бъдат ситуирани в 36 града. Градовете Ван, Анталия, Газиантеп и Марди ще имат по 50 MW разпределен потенциал, до момента в който на Анкара и Диарбекир ще бъдат предоставени с по 40 MW. За Ушак, Ерзурум, Бурдур, Мерсин, Османие, Йозгат, Батман, Агръ, Аксарай и Адъяман съответният разпределен потенциал е по 30 MW.

Други градове ще получат останалата част от конфигурираната слънчева сила.

В документ, оповестен през януари в формалния вестник на страната, турското държавно управление прецизира, че е определило таван от 0,3 турски лири на квтч (0,047 долара/квтч) за осъществяването на поръчката и че спечелилите ще получат 15-годишна гаранция за закупуване на сила. Изискванията за потребление на турски компании при избора на съоръжение ще играят значима роля в търга.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР