Турското издание AHaber публикува карта за разпространението на турската сила,

...
Турското издание AHaber публикува карта за разпространението на турската сила,
Коментари Харесай

Ердоган видя турски земи дори в Сибир

Турското издание AHaber разгласява карта за разпространяването на „ турската мощ ”, разяснявайки оповестения проект от Ердоган „ пет страни – един народ ”. В него под въздействието на Анкара попадат освен Азербайджан, Казахстан, Туркменистан и Узбекистан, само че и елементи от територията на Руската федерация чак до Якутия.
Следва да се означи, че първи разкрил провокационния материал в AНaber, който пръв подвигна паника, че това не са измислици: „ Войната е неизбежна, въпросът е в периодите и сюжетите ”.
Следва да се напомни, че концепцията за по този начин наречения „ Велик Туран ” подразбира основаване на страна,с включване популацията и териториите на всички тюркски нации в света. Проектът визира освен тюркските нации в Закавказието и Средна Азия, само че и съветски територии с тюркски нации в Поволжието, Северен Кавказ и даже в Сибир.
 Ердоган търси поддръжка: Идва ли нова епоха в връзките Турция-САЩ? Ердоган търси поддръжка: Идва ли нова епоха в връзките Турция-САЩ?
Турският президент Реджеп Ердоган прикани новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън да обърне дължимото внимание на турско-американските...
Засега планът за „ Великия Туран ” е единствено научен. Напоследък обаче някои турски медии стартират тематиката след сполучливия излаз от войната в Нагорни Карабах.
Точно преди идването на новата 2021 година турското издание Türkiye назова Крим „ антична тюркска земя, която Русия незаслужено превзела ”.
Публикуваната карта на „ Великия Туран ” би трябвало да притегли вниманието на Китай и Индия, чиито земи също се оказват в рамките на новата империя. Впрочем Техеран от дълго време показва безпокойствие от появяването на Турция в Кавказкия район, а нейното евентуално навлизане в Средна Азия може съществено да обезпокои и Пекин.
Според съветския политолог Геворг Мирзаян, в концепцията за „ Велик Туран ” става дума за интеграционен развой, а не за страна. Например в този момент е сложна визията Казахстан да влезе в състава на Турция като вилает на Османската империя. Той обаче може да стане част от огромен пантюркски интеграционен план, стартиран от турски империалисти.
 Сложи ли ръка Ердоган върху китайско-руския план „ Копринен път ”? Сложи ли ръка Ердоган върху китайско-руския план „ Копринен път ”?
. с дължина на трасето 8700 км, заяви svpressa.ru. Изданието се базира на азербайджанската железопътна компания Ady Container, че пъ...
За основаване на подобен интеграционен план не е належащо да се отделя Сибир от Русия, просто е задоволително да се направи по този начин, че тамошните нации да са по-лоялни към Анкара, а не към Москва.
За мнозина Турция е сполучлив държавен план, а Ердоган е водач, с който в света се преценяват. Сега турците работят над основаване и подсилване на пантюркската еднаквост в тези страни посредством стопанската система, малкия екран и други детайли на „ меката мощ ”. Руски територии със мощ не могат да бъдат отнемани. Турските безпилотни самолети са положителни, само че са безполезни срещу съветското атомно оръжие. Става дума да бъде завоювана лоялността на съветските граждани; да се направи по този начин, че жителите на сибирските райони да слушат „ турския султан ”, а не „ съветския цар ”, споделя Геворг Мирзаян.
Превод: Ганчо Каменарски
Обобщение за процесите в Близкия Изток и имперската тактиката на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР