Турският военен хеликоптер е катастрофирал в района на турско-сирийската граница,

...
Турският военен хеликоптер е катастрофирал в района на турско-сирийската граница,
Коментари Харесай

Извънредна Информация! Нова Авиокатастрофа! Вряза Се В Земята В Огнени Кълбета! От Министерството На Отбраната Потвърдиха, Че

Турският боен хеликоптер е аварирал в региона на турско-сирийската граница, близо до град Къръкхан, окръг Хатай, осведоми в. " Хюриет ". Първоначално изданието заяви, че двамата водачи са откарани в болница, само че по-късно турският министър председател Бинали Йълдъръм разгласи, че двама турски бойци са починали при рухването на хеликоптера.

Бинали Йълдъръм пък посочи, че към момента се прави следствие за аргументите за рухването на хеликоптера.

По-рано през днешния ден президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че хеликоптерът на турските военновъздушни сили, участващ в турската военна атака в Африн, Северна Сирия, е бил свален и предизвести, че виновните за случая ще " платят по-тежка цена ".

Говорителят на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) Мустафа Бали съобщи, че бойците от СЗН са свалили хеликоптера, заяви ДПА.

Офанзивата на турската войска " Маслинова клонка " започва на 20 януари.

Инцидентът с турския хеликоптер става на фона на ново напрежение на израелско-сирийската граница.
По-рано денем Израел стартира въздушни удари в Сирия, откакто преди този момент смъкна ирански дрон, който изхвърчал от сирийска територия. По време на интервенцията един от бойните самолети на Израел се разруши, като единият от водачите му е в тежко положение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР