Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че турските въоръжени сили

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че турските въоръжени сили
Коментари Харесай

Турската армия може да влезе в Сирия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че турските въоръжени сили могат да подхващат военна интервенция в северния сирийски град Африн, заяви „ Дейли Сабах “.

Градът е под контрола на Сирийския либерален съюз (PYD) – формация, която Турция преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия. През последните няколко седмици от Анкара на няколко пъти намекнаха за идна интервенция там.

Пред телевизия NTV турският посланик сподели, че турската войска няма да се поколебае да навлезе на сирийска земя, в случай че усети опасност за националната си сигурност. „ Нашата цел може да е режимът на Асад, в случай че той ни заплаши. Към момента главната опасност идва от PYD “, съобщи Чавушоглу.

В началото на този месец представителят на Реджеп Ердоган – Ибрахим Калън, съобщи, че Турция ще дефинира сама кое е опасност за националната й сигурност и кое не. Турската войска вижда в лицето на сирийските кюрди опасност за сигурността си.

Турция на няколко пъти акцентира, че няма да допусне кюрдите да открият надзор над зони покрай турската граница. Преди месеци заради тази причина беше подхваната и интервенция „ Ефратски щит “ в прилежаща Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР