Турският външен министър Мевлют Чавушоглу реагира срещу изявление на председателя

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу реагира срещу изявление на председателя
Коментари Харесай

Чавушоглу: Сасоли преиначи думите ми

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу реагира против изказване на ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли за наличието на днешната им среща, оповестява турският ефирен канал НТВ. Това, че ръководителят на Европейския парламент споделя като действителни тематики, които не е повдигал пред мен, е още един образец за неискреността и лицемерието на Европейски Съюз. Срамувам се от това, че човек, представляващ европейските народи, предава изопачено наличието на среща, състояла се в институция на Европейски Съюз, написа Чавушоглу в профила си в Twitter.
„ Напълно недопустимо е да се употребяват хора, които бягат от война и гонене, за политическа полза или за напън върху Европейски Съюз “. Това е декларирал ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли при срещата си с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.
„ Подчертах, че Европейският парламент продължава да обръща оптимално внимание на оправянето с продължаващата филантропична и бежанска рецесия. Това включва цялостна поддръжка за тези държави-членки, които са изправени пред най-сериозните провокации във връзка с миграционните потоци в Източното Средиземноморие “, разяснява Сасоли.
Срещата бе поискана от страна на Анкара. В последните месеци Турция още веднъж заплаши Европа, че ще отвори границите си за бежанците и ще ги пусне към Стария континент.
Председателят е засегнал тематиката за турската инвазия в Сирия. Засегнат е бил и въпросът за сондажите в Кипър от страна на Турция.
„ Ние сме в цялостна взаимност с Кипър във връзка с зачитането на неговия суверенитет и суверенни права в сходство с интернационалното право “, показва Сасоли.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР