Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново изрази мнението си, че

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново изрази мнението си, че
Коментари Харесай

Чавушоглу: ООН не е в състояние да реши световните проблеми

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу още веднъж изрази мнението си, че системата на Организация на обединените нации не способства за решаването на проблемите на планетата.

" Системата на Организация на обединените нации не е способна да взема решение проблеми. На Съвета за сигурност на Организация на обединените нации му бяха нужни три месеца, с цел да вземе взаимно решение по отношение на пандемията, сподели той в Синоп. Думите на Чавушоглу са представени от телевизионния канал TRT.

Външният министът посочи и мнението, че " Русия и Украйна одобряват посредническата роля " на Анкара, тъй като тя " работи заслужено ".

От доста години турските управляващи водят дейна акция за реформиране на системата на Организация на обединените нации. Напоследък тези сигнали се усилиха поради обстановката в Украйна.

През октомври 2021 година турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи пред анголския парламент, че ориста на човечеството не трябва да се оставя на " шепа страни ", които са спечелили Втората международна война. Позовавайки се на неравенствата, които не престават да съществуват в световната общественост, тогава той акцентира, че " светът е по-голям от пет ", имайки поради петте непрекъснати държави-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които бяха приети за спечелили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР