Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който се срещна днес в

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който се срещна днес в
Коментари Харесай

Чавушоглу критикува съюзниците, че не подкрепят борбата на Анкара срещу тероризма

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който се срещна през днешния ден в Анкара с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, е подлагал на критика съдружниците, че не поддържат битката на Анкара против тероризма, съобщи турският ефирен канал НТВ.
Съюзниците ни не оказват поддръжка на нашата битка против тероризма. Ако не оказват поддръжка, най-малко да не поддържат терористичните организации. Някои наши съдружници оказват поддръжка на ПКК/СЗН.

Ние изложихме пред генералния секретар упреците си по този въпрос, съобщи Чавушоглу на взаимна конференция със Столтенберг.

Турция преглежда сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/ като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.
Ние бяхме принудени да купим С-400, тъй като не можахме да вземем "Пейтриът " или други отбранителни системи, сподели още Чавушоглу.

Във връзка с спора в Нагорни Карабах Чавушоглу подлага на критика страните от Европейски Съюз и преди всичко Франция, че подкепят Армения. Същевременно той упрекна Ереван, че прави набези против цивилни като реализира ракетен обстрел и съобщи, че това е "военно закононарушение ".

Чавушоглу акцентира, че земите на Азербайджан се намират под окупация. Той съобщи, че Азербайджан не е отправял искане за поддръжка към Турция. Но при положение на отправяне на такова искане, ние и преди всичко нашият президент декларирахме, че ще окажем поддръжка, уточни Чавушоглу.

Турция е съдружник, който ние доста ценим, уточни от своя страна Столтенберг, спирайки се на връзките Турция-НАТО.
Турция има огромен принос за "общата сигурност " на НАТО, акцентира Столтенберг, изтъквайки също "важната поддръжка " на Анкара за съдружниците и сътрудниците й в битката против епидемията от Ковид-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР