Турският Вакъфбанк Истанбул се класира за финала на световното клубно

...
Турският Вакъфбанк Истанбул се класира за финала на световното клубно
Коментари Харесай

Турските Вакъфбанк и Екзаджъбашъ ще спорят за титлата на световното клубно първенство по волейбол за жени

Турският Вакъфбанк Истанбул се класира за финала на международното клубно състезание по волейбол за дами в Ханчжоу, Китай, откакто в полуфиналите надигра изрично с 3:0 (25:16, 25:23, 25:23) гейма домакина Тянцзин.

Носителките на трофея от волейболната Шампионска лига при дамите през последните два сезона имаха съществено предимство на обсада и в офанзива, приключвайки срещата за малко повече от час игра.

Най-резултатна за победителките стана Габриела Гамараеш със 17 точки, а Джордън Томпсън добави още 14 точки. За Тянцзин Ицзу Ван завърши дуела с 13 пункта.

По този метод в разногласието за трофея в утрешния ден ще има турски тима, като Вакъфбанк Истанбул ще играе против Екзаджъбашъ в повтаряне на финала от Шампионската лига преди няколко месеца.

За Вакъфбанк това ще бъде общо седмо присъединяване във край на международното клубно състезание, откъдето до този миг тимът има четири трофеи, до момента в който другият гранд от Истанбул - Екзаджъбашъ - може да се похвали с два трофея и още един изгубен край. В исторически проект това са и двата най-успешни състава в конкуренцията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР