Турският сериал буквално измести К-драмата, нареждайки се на трето място

...
Турският сериал буквално измести К-драмата, нареждайки се на трето място
Коментари Харесай

Икономистът говори: Турските сериали вече са в топ 3 в глобален мащаб

Турският сериал безусловно измести К-драмата, нареждайки се на трето място в международната ранглиста. Южната ни съседка се оказа най-мощният експортьор на продукция в света, а за 2023 година е номер 1 по гледаемост освен вИспания. Тази тематика преглежда проф. доктор Милен Балтов в рубриката си " Икономистът приказва " по Дарик Югоизток.

Турската драма, с капка морал и доста сълзи съумя да покори даже меката на сериалите в Латинска Америка.

Хитът е Поп тв или каналите за сериали.

" Дали е обикновено да считаме, че множеството рап взезди в Съединени американски щати гледат турски сериали, става известно, че да. На други континенти се оказва, че в интервала сред 2020 и 2023 година износа на поп Тв от Турция нараства с 184%. Става дума за продукция за експорт за към 600 млн. $ годишно. Но това са средствата единствено за авторските права, платени за лъчение в разнообразни страни. Всъщност, в случай че броим продуктовото позициониране, моята скромна оценка е за не по-малко от по 10 милиарда $ на година ", разяснява икономистът.

Кои обаче са сериалите, които са се оказали цялостен шлагер и са обиколили съвсем всички континенти, чуйте повече в звуковия файл от проф. доктор Милен Балтов:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР