Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че убийството на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че убийството на
Коментари Харесай

Ердоган: Убийството на Хашоги е тест за света

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през вчерашния ден, че убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги е тест за целия свят, оповестиха Ройтерс и ДПА.

 
Турция няма планове да навреди на саудитското кралско семейство поради гибелта на Хашоги, само че светът и най-много мюсюлманската общественост няма да бъдат задоволени, до момента в който не бъдат разкрити и изправени пред съда причинителите на убийството, посочи Ердоган на конференция на срещата върха на Г-20 в Буенос Айрес.
 
Той означи, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е изпратил основният прокурор на Саудитска Арабия в Турция, с цел да проверява убийството на Хашоги, само че той не бил споделил никаква информация с Анкара. В интерес е на Рияд да разкрие какво тъкмо се е случило с Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, добави турският президент.

 
Ердоган съобщи, че убийството на Хашоги не е било публично обсъждано на срещата на върха и че канадският министър председател Джъстин Трюдо е бил единственият водач, който е повдигнал въпроса.
 
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи през вчерашния ден, че се е срещнал с всички разследващи сведения за убийството на Хашоги, с които Вашингтон разполага, и повтори, че няма директно доказателство, свързващо саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман с убийството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР