Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви след среща с полския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви след среща с полския
Коментари Харесай

Ердоган и Дуда призовават за мир в Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи след среща с полския си сътрудник Анджей Дуда, че двамата са се съгласили, че е належащо да бъдат ускорени дипломатическите старания за решение руско-украинския спор.

На взаимна конференция с Дуда в Анкара Ердоган съобщи също, че ще взе участие в срещата на върха на НАТО в Брюксел на 24 март.

" На 24 (март) още веднъж ще има среща на високо ниво на НАТО, на нея ние ще имаме опция да продължим договарянията оттова, където ги прекъснахме. Защото сред Русия и Украйна не престават да с развиват събитията ", съобщи Ердоган.

Дуда на собствен ред уточни, че " Турция играе извънредно значима роля за обезпечаването на мира в този район ". " Миналата година ние с Турция започнахме сполучливо съдействие в региона на защитата. И ние продължаваме да развиваме това съдействие ", съобщи полският президент.

Анадолската организация оповестява, че двамата президенти са разискали също въпроса за миграцията и Дуда е благодарил на Ердоган " за шерването на всички знания " за приютяването на бежанци.

Полският държавен глава е призовал интернационалните организации да обединят напъните си за реализиране на мир в Украйна.

Той е похвали връзките с Турция, заявявайки, че има доста благоприятни условия и потенциал за развиване на двустранните връзки.
ТЕМА преди 11 минути 102 преди 20 минути 376 преди 20 минути 505
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР