Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в страната няма

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в страната няма
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е в период на подем, не вярвайте, че има криза, това е манипулация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в страната няма икономическа рецесия, и се разгласи за отвод от потребление на задгранична валута при някои вътрешни заплащания, оповестява ТАСС, като се базира на турския ефирен канал Хабер тюрк. Ердоган съобщи това в тирада в Анкара.

Сега ние сме в интервал на напредък. Не вярвайте, че има рецесия, всичко това е операция. Няма рецесия. Укрепвайки, ние вървим към бъдъщето, е показал турският президент.

Той засегна и появилия се в страната проблем с заплащането на наемите в комерсиалните центрове, където някои търсят полза от неустойчивостта на валутните курсове, заставяйки наемателите да заплащат в непозната валута, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не се заблуждавайте с тези операции в комерсиалните центрове. В тази страна няма наем за долари и евро. Занапред такива сметки ще се водят в турски лири, сподели Ердоган.

Тук е Турция, не Съединени американски щати, добави турският президент. Тук е в действие турската лира. За лири ще отдавате чартърен, ще вършиме покупки, посочи той.

От началото на годината турската лира загуби към 40 процентта от цената си по отношение на $, което докара до редица стопански компликации в страната - повишаване на инфлацията, повишаване на артикули и услуги. Миналата седмица турската Централна банка увеличи водещата си рента на 24 %, макар рецензията от страна на президента против тази мярка.

Турските управляващи оповестиха, че нямат желание да желаят заем от МВФ, а разчитат на директни задгранични вложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР