Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не желае да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не желае да
Коментари Харесай

Ердоган отказа да се срещне с американския вицепрезидент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че не желае да се срещне с вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс, с цел да разиска с него преустановяване на огъня в Сирия. Ердоган е подготвен да беседва единствено с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи БНР.

" Няма да приказвам с него (Пенс). Когато тук пристигна Тръмп, аз ще беседвам с него ", съобщи турският водач. Делегацията на Вашингтон, включваща вицепрезидента Майк Пенс, държавния секретар Майк Помпео, съветника по националната сигурност Робърт О'Брайън и специфичният делегат за Сирия Джим Джефри идва през днешния ден в Турция, с цел да разиска преустановяване на огъня сред турските войски в Северна Сирия и локалните кюрдските сили.

Последва обаче известна смяна на тона, като Реджеп Ердоган уточни, че ще реши дали да продължи с плануваната през идващия месец негова аудиенция в Съединените щати, откакто се срещна с американската делегация. Говорейки пред кореспонденти в Народното събрание, Ердоган съобщи, че ще направи преоценка на плануваната аудиенция, тъй като " причините, дебатите, диалозите, които се водят в Конгреса във връзка с моята персона, фамилията ми и моите другари министри, съставляват огромна демонстрация на пренебрежение към турското държавно управление ", съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР