Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че на тристранните преговори,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че на тристранните преговори,
Коментари Харесай

Ердоган: В Лвов обсъдихме стъпки по механизма за износ на зърно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че на тристранните договаряния, извършени в четвъртък в Лвов, са прегледани ограничения за възстановяване на успеваемостта на механизма за експорт на зърно от Украйна, предава.

„ Спряхме се на стъпките, които могат да бъдат подхванати за възстановяване на успеваемостта на основания механизъм за експорт на зърно от Украйна. Обърнах внимание и на нуждата от по-активно присъединяване на интернационалната общественост и нейната отговорност за възкръсване на дипломатическия развой в за разрешаване на спора “, сподели той пред кореспонденти след завръщането си от Лвов, където в четвъртък се организираха диалози с присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

След срещата в Лвов турският водач съобщи, че Истанбулските съглашения за експорт на зърно от Украйна се извършват сполучливо. Според Ердоган от 1 август през морския филантропичен кулоар са изнесени към 625 000 тона украинско зърно.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на храни и торове за международните пазари. Едно от споразуменията регламентира процедурата за експорт на зърно от черноморските пристанища, следени от Киев. Създаден от Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, четиристранният център в Истанбул има за цел да инспектира корабите със зърно, с цел да предотврати контрабандата на оръжие и провокациите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР