Турският президент Реджеп Тайип Ердоган започна преговори с Хамас, за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган започна преговори с Хамас, за
Коментари Харесай

Ердоган преговаря с Хамас за освобождаване на заложниците

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стартира договаряния с " Хамас ", за освобождение на заложници. Това заяви за Франс прес турски формален източник.

" Те договарят за освобождението на заложниците по разпореждане на (президента) Ердоган ", съобщи източникът, потвърждавайки информация на частната телевизия " Хабертюрк ".

Новината, че Турция води договаряния по отношение на цивилните, пленени от палестинската формация " Хамас " след нападението й против Израел през уикенда, съобщи и Ройтерс, като се базира на върховен турски чиновник, поискал да резервира анонимност. Източникът е споделил, че договарянията се водят от съответните институции на Турция по разпореждане на президента Ердоган, само че не е съобщил детайлности, написа Българска телеграфна агенция.

Десетки израелци и чужденци са държани като заложници от бойци на " Хамас " в линията Газа при изненадваща и взела многочислени жертви атака, която палестинското ислямистко придвижване стартира в събота.

Германия прикани Катар, както и други страни от Близкия изток, да играе дейна роля в опитите за освобождение на заложниците, съобщи през днешния ден немският външен министър Аналена Бербок.

Турският президент предложи да посредничи за възобновяване на мира и за тази цел усили контактите с близкоизточните си сътрудници. Тази вечер, Еродган, който е обичайно непосредствен с Катар, беседва със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман и с алжирския президент Абделмаджид Тебун, съобщи Анадолската информационна организация.

От името на Турция " сме подготвени да създадем всичко по силите си ", в това число да се заемем с " ходатайство " и " заслужено сдобряване ", с цел да изведем бързо района от този спор, съобщи президентът, представен от Анадолската организация.

Въпреки доближаването с Израел, почнало преди няколко месеца, Ердоган съобщи през днешния ден, че Израел се държи в линията Газа " не като страна, а като формация ".

" Бомбардирането на цивилни селища, блокирането на транспортни средства, доставящи филантропична помощ в района “, осъществяването на всичко това, „ може да бъде реакция единствено на формация, а не на страна ", сподели Ердоган, представен от турската телевизия НТВ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР