Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши днес, че Турция ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши днес, че Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган: Бойкот на електронните продукти, произведени в САЩ!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши през днешния ден, че Турция ще бойкотира електронните артикули, създадени в Съединени американски щати, на фона на дипломатическия спор сред двете страни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри и оповестиха, че усилват митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция поради отхвърли на управляващите в Анкара да освободят американския свещеник Андрю Брънсън, упрекнат в съучастничество в организирането на опита за прелом през 2016 година.

" Америка атакува стопански освен нас, само че и Китай, Русия, Иран и Европа. Напада дори и Канада. Но против нас е подхваната интервенция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат iPhone, само че нали съществува и Samsung ", уточни Ердоган, представен от турската телевизия НТВ.

Малко по-късно турският народен авиопревозвач Turkish Arilines разгласи, че ще предприеме акция за протест на реклами на Съединени американски щати и американски компании. Това заяви в Twitter представителят на самолетната компания Яхя Юстюн, съобщи ТАСС.

Юстюн разгласява в Twitter хаштага #ABDyeReklamVerme (не рекламирайте САЩ) и по този метод насочи апел към други турски компании да се причислят към акцията.

Turkish Airlines поддържа нашия народ и страна. Съответно разпореждане е обещано на нашите рекламни организации, добави Юстюн.

Призивът за протест се появи в обществените мрежи през вчерашния ден. Той  бе подсилен от държавната телекомуникационна компания Türk Telekom, обслужваща над 40 милиона души. Türk Telekom заяви в Twitter, че се причислява към акцията и подрежда на своите рекламни организации да не работят с американски компании и да не популяризират американски марки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР