Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни действията на гръцките граничари

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни действията на гръцките граничари
Коментари Харесай

Ердоган сравни действията на гръцките граничари с нацистки практики

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съпостави дейностите на гръцките граничари с нацистките практики. Това изявление президентът е направил пред парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Няма никаква разлика сред това, което са правели нацистите и гръцките граничари. Това, което те вършат сте виждали в деяние в нацистките лагери “, уточни той.

Ердоган сподели, че Турция изпитва оскърбление от тези гледки. Според него „ стрелянето по почтени хора и подлагането им на безчовечен условия “ е еднакво на „ варварщина “. Той добави, че общата история на двете страни помни „ гръцката свирепост “.

Той съобщи, че задачата на мигрантите не е да останат в Гърция и изрази изненада за какво Атина не е отворила границите си. Ердоган упрекна интернационалната общественост, че не подлага на критика Гърция за насилствените ѝ дейности на границата.

„ Хранехме ли ги, пояхме ли ги, обличахме ли ги, правехме ли всичко девет години? Правехме го. Сега те желаят да отидат в Европа. Ние не можем да им препречваме пътя със мощ “, разяснява турският президент.

По думите на президента на границата с Гърция сега има близо 150 хиляди мигранти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР