Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Южна Турция, за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Южна Турция, за
Коментари Харесай

Ердоган пристигна сред разрушенията в Южна Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде в Южна Турция, с цел да се запознае от първо лице с разрушенията, породени от, блъснало страната , оповестява " Ройтерс ".

Посещението му идва на фона на възходящия яд измежду локалните хора поради бавната съгласно тях реакция на държавното управление във връзка със избавителните старания и оказването на филантропична помощ.

Общият доказан брой на жертвите от земетресението, което в понеделник раздруса част от Южна Турция и прилежаща Сирия, набъбна до над 11 000 души.

Скокът в броя на смъртните случаи се очакваше, защото стотиците срутени здания в доста градове се трансфораха в гробници за хората, които спяха в домовете си, когато земетресението ги връхлетя рано сутринта.
 Турция афишира 3-месечно изключително състояние в 10 района
Турция афишира 3-месечно изключително състояние в 10 района

След опустошителото земетресение

Семейства в Южна Турция и Сирия прекараха втора поредна нощ, изложени на смразяващия мраз , до момента в който претрупаните спасители се опитваха да извадят хората из под руините.

Мнозина в турската бедствена зона пренощуваха в колите си или по улиците, завити с одеяла, защото се опасяваха да се върнат в постройките, разтърсени от земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер - най-смъртоносният трус в Турция от 1999 година насам - и от второ мощно земетресение часове по-късно.
 Турция разгласи 7-дневен народен печал
Турция разгласи 7-дневен народен печал

Знамената ще бъдат свалени на половина

" Къде са палатките, къде са камионите с храна? ", запита 64-годишната Мелек в Антакия, която уточни, че не е видяла никакви избавителни екипи.

" Тук не виждаме да се раздава храна, за разлика от предходни бедствия у нас. Оцеляхме от земетресението, само че ще умрем тук от апетит или мраз ".

Броят на жертвите в Турция надвиши 8500 души . В Сирия, към този момент опустошена от 11 години война, доказаните жертви се повишиха до над 2500 за една нощ, съгласно сирийското държавно управление и избавителната работа, настояща в следения от бунтовниците северозапад.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР