Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави днес руския си колега

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави днес руския си колега
Коментари Харесай

Ердоган поздрави Путин за изборната победа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин за преизбирането му и още веднъж предложи ходатайство в спора с Украйна. Това заяви турското президентство, представено от Франс прес.

В телефонен диалог Ердоган е изразил мнение, че позитивното развиване на връзките сред Турция и Русия ще продължи и е декларирал, че Турция е подготвена да играе ролята на медиатор за връщането на масата за договаряния с Украйна.

В диалог с турския водач по телефона президентът Путин е разискал с Ердоган развиването на двустранните връзки, както и въпроси, свързани с укрепването на интернационалната непоклатимост и сигурността в Черноморския район, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Путин е поздравил Ердоган и всички мюсюлмани в Турция по случай свещения месец на пости Рамазан.

Двамата президенти са се договорили разговорът да продължи в разнообразни формати, се споделя в официалното съобщение на Кремъл.

Турският държавен глава, който от началото на войната в Украйна се старае да поддържа връзки както с Киев, по този начин и с Москва, неколкократно е предложил своите услуги за намиране на излаз от спора сред двете страни, които, както и Турция, имат изход на Черно море, посредством договаряния.

В началото на месеца той посрещна украинския президент Володимир Зеленски в Истанбул и се бе подготвил да се срещне и с президента Путин на 9 февруари, преди съветският президент да анулира пътуването си, напомня Агенция Франс Прес.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР