Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново показа раздразнението си от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново показа раздразнението си от
Коментари Харесай

Ердоган предупреди Мицотакис: Предците ти много добре знаят, цената ще е тежка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж сподели раздразнението си от държанието на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и го предизвести, че цената за Гърция от нейните дейностите ще бъде тежка, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Пред младежи по време на посещаване в турския окръг Ван Ердоган подсети за извършеното тези дни турско военно обучение Ефес-2022 в Егейско море, откъдето, както уточни, „ дружно изпратихме обръщение до едно място, вие разбирате до каква степен, нали? “.

По думите на Ердоган и получателят на това обръщение наподобява е схванал, тъй като незабавно свикал съвещание и декларирал, че повече няма да прави изказвания и изявления против Турция.

После, визирайки явно гръцкия министър председател, Ердоган уточни, че единствено седмици след гостуването на Мицотакис в Турция (през март), на което двамата се договорили да приказват непосредствено между тях без интервенция на трети лица, гръцкият министър-председател отишъл в Съединени американски щати и приказвал против Турция пред Конгреса, като в това число призовал Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16.

„ Не минава, Мицотакис, не минава. Преди всичко маята на този народ е такава, че не може да бъде подведен “, съобщи Ердоган и предизвести гръцкия министър председател, че както дедите му доста добре знаят, цената може да бъде тежка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР