Турският президент Реджеп Таийп Ердоган вече има богат политически опит,

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган вече има богат политически опит,
Коментари Харесай

Кариерата на Ердоган: От футболист до „играч” в световната политика

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган към този момент има богат политически опит, насъбран таман в връзките си с европейските водачи и институции. Все повече обаче той се утвърждава като непредвидим състезател, който след намесата в Сирия, съумя и на международната политическа сцена.

Мечтае да стане футболна звезда. Преди 17 години пътят му нагоре стартира, само че не на спортния терен. През 2001 година Реджеп Ердоган сътвори умерена партия, която и до през днешния ден събира дружно европейските упоритости на турския хайлайф и ислямските корени на обществото, написа btvnovinite.bg.

Конституционната смяна му даде властта, която той към този момент упражняваше. „ Той се утвърди като един водач, който с желязна ръка в кадифена ръкавица работи, работи и във вътрешен проект и във външен проект ”, разяснява някогашният ни дипломат в Турция Петър Воденски. 

По време на неговото ръководство като министър председател и президент Турция изплати 16-те милиарда дълг към МВФ. И се откри в Сирия, макар че като членка на НАТО и Организация на обединените нации трябваше да се подчини на резолюцията за неотложно прекъсване на огъня.

Воденски го дефинира като „ добър опортюнист ”. Според него задачата в дълготраен проект е смяна на етническия състав на популацията по границите.

Днес Еродган се намира в летния замък на двама български монарси, с които Османската империя е водила най-малко три войни, само че езикът му към Европа е леконравен към историческите обстоятелства. Нарича я „ фашистка ”, а показва и немарливост към националните усеща на директните си съседи с изявленията за границите на „ душата ” на Турция.

Догодина му следва да се пребори за втори мандат.
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган към този момент има богат политически опит, насъбран таман в връзките си с европейските водачи и институции. Все повече обаче той се утвърждава като непредвидим състезател, който след намесата в Сирия, съумя и на международната политическа сцена. Мечтае да стане футболна звезда. Преди 17 години пътят му нагоре стартира, само че не на спортния терен. През 2001 година Реджеп Ердоган сътвори умерена партия, която и до през днешния ден събира дружно европейските упоритости на турския хайлайф и ислямските корени на обществото. Конституционната смяна му даде властта, която той към този момент упражняваше. „ Той се утвърди като един водач, който с желязна ръка в кадифена ръкавица работи, работи и във вътрешен проект и във външен проект ”, разяснява някогашният ни дипломат в Турция Петър Воденски. Европейски Съюз и Турция си дават среща във Варна (ОБЗОР) Борисов: За България е значимо да има положителни връзки с Турция По време на неговото ръководство като министър председател и президент Турция изплати 16-те милиарда дълг към МВФ. И се откри в Сирия, макар че като членка на НАТО и Организация на обединените нации трябваше да се подчини на резолюцията за неотложно прекъсване на огъня. Воденски го дефинира като „ добър опортюнист ”. Според него задачата в дълготраен проект е смяна на етническия състав на популацията по границите. Днес Еродган се намира в летния замък на двама български монарси, с които Османската империя е водила най-малко три войни, само че езикът му към Европа е леконравен към историческите обстоятелства. Нарича я „ фашистка ”, а показва и немарливост към националните усеща на директните си съседи с изявленията за границите на „ душата ” на Турция. Догодина му следва да се пребори за втори мандат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР