Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Съветник на турския лидер: Визитата на Реджеп Ердоган в Русия е жизненоважно за зърнената сделка

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва и съветският му сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще се съсредоточат върху въпроса за черноморското зърнено съглашение по време на утрешната си среща на фона на напъните на Анкара да убеди Москва още веднъж да взе участие в договорката, сподели през днешния ден Акиф Чагатай Кълъч, основен консултант по външнополитическите въпроси на турския държавен глава, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11627
„ Играем водеща роля тук. Виждаме мощна поддръжка от всички по целия свят за реализацията на зърнения кулоар ", уточни Акиф Чагатай Кълъч в изявление за телевизия „ Хабер “.

„ Настоящото състояние на зърнената договорка ще бъде разисквано на срещата на върха в понеделник. Предпазливи сме, само че се надяваме да реализираме триумф, тъй като това е обстановка, която визира целия свят ", сподели Кълъч.

Руски дронове удариха тази нощ украинското пристанище Рени, ситуирано на река Дунав в южната част на Украйна. Тази пристанищна инфраструктура е основна за износа на украинско зърно.

Дунав се трансформира в главния маршрут за износ на зърно от Украйна от юли, когато Русия излезе от зърнената договорка, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция. Тя осигуряваше безвредно прекосяване на корабите, изнасящи зърно, от украинските черноморски пристанища.

Анкара признава техническите сложности съпътстващи съглашението, изключително във връзка с съветското зърно и механизмите на разплащане, сподели Кълъч.

Проблемът обгръща и интернационалните платежни системи като SWIFT, което съставлява многостранен проблем, добави Кълъч.

„ Важно е решението на съветския водач. Вярвам, че двустранната среща сред президента Ердоган и Путин ще изиграе най-важната роля по този въпрос “, означи той.

Утре Путин и Ердоган ще беседват в съветския черноморски курортен град Сочи в подтекста на опитите на Анкара и Организация на обединените нации да съживят зърнената договорка, съгласно която Украйна може безвредно да изнася зърно от черноморските си пристанища.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР