Турският президент Реджеп Ердоган заяви пред американската телевизия , че

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви пред американската телевизия , че
Коментари Харесай

Звучна плесница за Путин: Ердоган смята, че руският президент трябва да понесе отговорност за войната

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи пред американската телевизия, че Путин (когото той назовава безценен другар - бел.ред.) желае да постави завършек на войната допустимо най-скоро, само че добави, че мирът сред двете страни е неосъществим без връщането на всички украински територии, завзети по време на нашествието. Той също по този начин изрази мнение, че съветският президент може да бъде държан виновен за войната. 

  " Всъщност той демонстрира, че е подготвен да постави край допустимо най-скоро. Такова беше усещането ми, защото сега нещата са много проблематични ", сподели Ердоган. Той добави, че скоро страните ще разменят 200 пандизчии и " ще бъде направена забележителна крачка напред ", написа " Сега ".

Запитан дали на Русия може да бъде разрешено да задържи някоя от териториите, завзети след 24 февруари, Ердоган отговори " несъмнено не ". " Когато приказваме за двустранно съглашение, имаме поради точно това. Връщането на заграбените земи ще бъде доста значимо за установяването на мир в Украйна. Това е належащо. Путин е подхванал избрани стъпки. Предприехме избрани стъпки. Завзетите земи ще бъдат върнати на Украйна ", споделя турският президент. Той добави, че Русия би трябвало да върне Крим на Украйна

Ердоган позволи, че Путин може да бъде държан виновен за дейностите на съветската войска в Украйна, в това число за убийствата на цивилни жители и нападенията против гражданска инфраструктура. Турският водач съобщи, че следствието на хипотетичните военни закононарушения се води от Организация на обединените нации, и Анкара няма да вземе страна до приключването му. " Няма да пазиме съответен водач ", сподели той. В допълнение турският президент означи, че никой водач в никакъв случай не би признал, че е позволил неточност, и съобщи, че " нашествието не може да бъде оправдана ". 

Срещата на върха на ШОС в Узбекистан сподели, че източните страни, на които Москва щеше да заложи след скъсването на връзките със Запада, имат въпроси по отношение на войната в Украйна. След среща с китайския водач Си Дзинпин Путин за първи път обществено призна, че Пекин има " опасения " по отношение на войната, а индийският министър-председател Нарендра Моди съобщи по време на съветския президент, че това " не е ерата на войните ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР