Турският президент Реджеп Ердоган определи социалните медии като една от

...
Турският президент Реджеп Ердоган определи социалните медии като една от
Коментари Харесай

Турция ще наказва със затвор за дезинформация и фалшиви новини

Турският президент Реджеп Ердоган дефинира обществените медии като една от главните закани за демокрацията, оповестява AP.

Правителството на Ердоган възнамерява да ползва законодателство за криминализиране на разпространяването на подправени вести и дезинформация онлайн, само че критиците споделят, че препоръчаните промени ще затегнат рестриктивните мерки върху свободата на словото.

" Социалните медии, които бяха разказани като знак на свободата, когато се появиха за първи път, се трансфораха в един от главните източници на опасност за днешната народна власт ", сподели Ердоган във видео известие до проведена от държавното управление информационна конференция в Истанбул.

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan)

Съд за икономисти и публицисти, предсказали спада на турската лира
Икономисти, публицисти и други лица, предсказали в обществените мрежи спада на турската лира, отиват на съд, предава 24 часа. В Истанбул...

" Опитваме се да защитим нашите хора, изключително уязвимите елементи от нашето общество, от неистини и дезинформация, без да нарушаваме правото на нашите жители да получават точна и безпристрастна информация.

Турция одобри закон предходната година, който изисква платформите за обществени медии, които имат повече от 1 милион консуматори, да поддържат легален представител и да съхраняват данни в страната.

Оттогава огромни компании за обществени медии, в това число Фейсбук, YouTube и Twitter, са основали офиси в Турция.

Новото законодателство ще направи закононарушенията за разпространяване на " дезинформация " и " подправени вести " наказуеми с до пет години затвор, съгласно отчети на проправителствени медии. Той също по този начин ще сътвори регулатор на обществените медии.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР