Турският президент обвини САЩ и други западни държави, че провокират

...
Турският президент обвини САЩ и други западни държави, че провокират
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Турция се стреми към мирни преговори за Украйна въпреки действията на Запада

Турският президент упрекна Съединени американски щати и други западни страни, че предизвикат Москва

Турция се стреми към кротичък разговор сред Русия и Украйна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като упрекна Съединените щати и други западни страни, че предизвикат Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавната турска телевизия ТРТ и други медии цитираха думите на Ердоган, че " Западът, и изключително Съединени американски щати, като че ли безпределно нападна Русия ". Той не посочи какво тъкмо има поради.

" Разбира се, Русия демонстрира огромна опозиция в лицето на всичко това ", добави Ердоган пред кореспонденти в самолета на връщане от Узбекистан.

Западните страни въоръжават Киев и му дават друга помощ, като в същото време постановиха строги наказания на Москва след нахлуването ѝ в Украйна през февруари, припомня организацията.

" Работим върху това по какъв начин да създадем кротичък кулоар тук, както създадохме коридора за зърно. Смятаме, че най-хубавият път за това е пътят от разговор към мир ", сподели Ердоган, като добави, че мнението на Украйна също е значимо.

Турция, член на НАТО, беше хазаин на диалози сред делегации на Украйна и Русия по-рано тази година и се пробва да балансира рецензиите си към нашествието и опълчването на глобите.

Анкара и Организация на обединените нации посредничиха за подписване на съглашение за възобновяването през последните четири месеца на украинския експорт на зърно от черноморските пристанища.

Турският президент сподели още, че би било вярно решение страните да удължат периода на деяние на договорката за експорт на зърно през Черно море, която изтича на 19 ноември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР