Турският премиер Бинали Йълдъръм обяви промени в кабинета си, като

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм обяви промени в кабинета си, като
Коментари Харесай

Йълдъръм смени министрите на отбраната и правосъдието след среща с Ердоган

Турският министър председател Бинали Йълдъръм разгласи промени в кабинета си, като размени министрите на защитата и правосъдето и четимира вицепремиери, съобщи " Хюриет дейли нюз ".

Повечето министри, свързани с икономическия екип, резервират поста си. Абдулхамит Гюл, генералният секретар на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), поема правосъдното министерство от Бекир Боздаг, който попада измежду вицепремиерите.

Досегашният вицепремиер Нуреттин Джаникли, който е и някогашен министър на митниците, поема министерството на защитата от Фикри Ъшък (работил до влизането си в политиката като преподавател по математика и английски).

Общо 15 министри остават на поста си, а пет нови лица се причисляват в кабинета. Други промени са измежду министрите на труда, земеделието, културата и спорта, демонстрира описът, оповестен от " Хюриет ".

Разместването се очакваше, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган се върна като водач на ПСР след конституционния референдум, дал му нови пълномощия, написа организация " Ройтерс ". Според поправките, утвърдени на допитването, президентът не е належащо да се дистанцира от партията, която го е издигнала и даже има право да ѝ бъде водач. Досегашните правила изискваха той да прекъсне формалните си връзки с партията.

По-рано в сряда Ердоган организира необявена среща с Йълдъръм, след която турски медии предизвестиха, че се чакат промени в кабинета.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Турция (319)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР