Турският парламент одобри с голямо мнозинство предложението на президента Реджеп

...
Турският парламент одобри с голямо мнозинство предложението на президента Реджеп
Коментари Харесай

Турските граждани не одобряват изпращането на военни в Либия

Турският парламент утвърди с огромно болшинство предлагането на президента Реджеп Ердоган за изпращането на военни в Либия. Според турските жители обаче това не е вярно и значи директна интервенция във вътрешните работи на непозната страна.

Правителството към този момент има зелена светлина и ще може да дефинира размера на военния контингент и времето, в което той да бъде изпратен в Либия. Така Турция може да стане първата страна, която публично да вземе страна в гражданската война в някогашната Джамахирия. Според елементарните жители обаче, това ще бъде неточност.
Мукадер, гражданин на Анкара: Определено не трябва да изпращаме военни, тъй като не би трябвало да се месим във вътрешните работи на други страни, изключително арабски. Те сами би трябвало да вземат решение проблемите си! Мехмет, гражданин на Анкара: Против съм, тъй като изпращането на военни е едно премеждие, което няма провал. В Либия има две страни, които водят война по сред си. Не е правилно да се заема която и да е страна.
Либия е раздирана от спорове от 2011 година след гибелта на водача Муамар Кадафи. През 2014 година, когато се обособиха два лагера - на публично приетото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи на Файез Сарадж и този на източната войска на военачалник Халифа Хафтар, с център Тобрук. През декември обаче военачалник Хафтар разгласи крайна атака и проект за завладяване на Триполи. Действията на Анкара са политически и стопански стимулирани, само че това ще я опълчи на страните в района, измежду които Египет, Саудитска Арабия, Йордания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР