Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи днес, че се

...
Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи днес, че се
Коментари Харесай

В Турция отмениха решението на преболедувалите Ковид да се поставя 1 доза ваксина |

Турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа заяви през днешния ден, че се анулира решението лицата, прекарали ковид, да бъдат ваксинирани единствено с една доза ваксина, съобщи телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението е било взето поради усложнения при пътувания на турските жители в чужбина, защото за издаването на имунизационен документ е належащо да бъдат сложени две дози ваксина против COVID-19.

През уикенда турските здравни управляващи оповестиха, че анулират имунизирането с втора доза от препарата на Пфайзер/Бионтех за хората, прекарали ковид. От министерството на опазването на здравето изпращаха на жителите, изкарали ковид, смс-и, в които бе посочено, че втората доза ваксина на Пфайзер/Бионтех за тях на този стадий се анулира.

На последното съвещание на комисията на 30 юни, управлявано от министъра на опазването на здравето Фахретин Коджа, бе постановено, че хората, прекарали COVID-19 може да се имунизират против болестта 3 месеца след прекарания вирус (вместо 6 месеца след заболяването, както бе досега).

Над 55,8 милиона души към този момент са имунизирани против COVID-19 в Турция. Ваксинационната акция започва в средата на януари. Гражданите могат да избират сред препаратите на китайската компания Синовак, на Пфайзер/Бионтех или съветската ваксина Спутник V.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР