Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви в неделя,

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви в неделя,
Коментари Харесай

Комендантският час в Турция струва оставката на вътрешния министър

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи в неделя, че ще подаде оставка след въвеждането на 48-часов комендантски час. Министърът на вътрешните работи разгласи това на страницата си в " Туитър ".

" Отговорността за осъществяването на комендантския час през уикенда, ориентирана към попречване на разпространяването на епидемията, е напълно на мен. Кадрите с тълпи хора по улиците на турските градове, които се появиха [в петък вечерта, малко преди въвеждането на комендатския час], не дават отговор на този развой, който беше под надзор - сподели Сойлу. - Напускам поста си като министър на министерството на вътрешните работи. "

Сюлейман Сойлу изиска амнистия и от турския президент Тайип Ердоган и от целия турски народ.

На 10 април в 23:00 локално време турското министерство на вътрешните работи разгласи, че като част от битката против разпространяването на ковид се вкарва 48-часова възбрана за овакантяване на домове за поданици на 31 провинции, в това число Анкара, Истанбул и Анталия. След това в обществените мрежи се появиха видеоклипове на големи тълпи в магазините - хората бяха принудени да отидат да пазарят с хранителни артикули след оповестяването на въвеждането на полицейския час. Това решение беше остро подложено на критика и от главната опозиционна Народна републиканска партия.

50-годишният Сюлейман Сойлу извършва длъжността началник на турското министерство на вътрешните работи от август 2016 година Освен това от ноември 2015 година до август 2016 година той оглавява и турското министерство на труда и общественото обезпечаване. Сюлейман Сойлу се причисли към Партията на справедливостта и развиването, ръководена от Ердоган през септември 2012 година

Към момента не се оповестява кой ще бъде назначен на поста шеф на Министерство на вътрешните работи на Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР