Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пристигна на визита

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пристигна на визита
Коментари Харесай

Чавушоглу при Лавров в Москва, обсъждат енергийните проекти

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу дойде на аудиенция в Русия преди да се оправи към Казахстан за срещата високо ниво по въпросите за Сирия.
" По време на визитата си той (Чавушоглу) ще разиска подготовката за срещата на върха на Съвета за съдействие и ще взе участие в туристическа галерия (Московската интернационална изложба) ", разгласи авансово представителят на Министерството на външните работи на Турция Хами Аксой. Основната част от програмата на Чавушоглу в Москва обаче ще бъде срещата му с съветския му сътрудник Сергей Лавров по-късно през днешния ден.

Според шефа на отдела за информация и щемпел към съветското външно министерство Мария Захарова, " в хода на идните договаряния ще бъдат разисквани позициите на двете страни по основни въпроси, касаещи двустранните връзки, и ще бъде направен разбор върху осъществяването на споразуменията, реализирани сред съветския и турския президент ". Сред останалите тематики на диалог ще бъде също реализацията на плана за атомната електроцентрала " Акую " и газопровода " Турски поток ", оповестява БГНЕС.

Най-важният въпрос явно ще бъде обстановката в Сирия. В северната част на страната турските войски не престават да се борят против кюрдските обединения. Изострена остава и обстановката в Източна Хута, където сирийската войска се бори против бунтовниците в промеждутъците сред ежедневната филантропична пауза, наложена на 27 февруари от съветския държавен глава Владимир Путин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР