Турският министър на външните работи Хакан Фидан заяви, че е

...
Турският министър на външните работи Хакан Фидан заяви, че е
Коментари Харесай

Турският външен министър призова за цялостна реформа на ООН

Турският министър на външните работи Хакан Фидан съобщи, че е належащо да се извърши цялостна промяна на Организация на обединените нации, предават турските медии, представено от Българска телеграфна агенция.

 

" Нуждаем се от по-справедлив, изчерпателен и многостранен модел. Необходимо е да се организира пълномащабна промяна в Организация на обединените нации, и в частност в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Светът е по-голям от петте (постоянни страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации: Русия, Съединени американски щати, Франция, Англия и Китай – бел. ред.) ", сподели за следващ път нощес Фидан, който приказва на Срещата на върха за бъдещето на Организация на обединените нации в централата на организацията в Ню Йорк.

 

" Трябва да демократизираме системата за взимане на решения в Организация на обединените нации. Резолюциите, които се одобряват с болшинство в Общото заседание, не могат да бъдат изпълнени поради Съвета за сигурност. Международната сигурност не може да бъде оставена единствено на привилегирована група страни ", уточни още турският външен министър.

 

По думите му „ е наложително да се реформира и системата на интернационалното финансиране, което е належащо за постигането на непрекъснатите цели за развиване “.

 

" Нуждаем се и от нов набор от ефикасни принадлежности и механизми за поощряване на разговора във време на възходяща поляризация в света. Способността ни да намираме решения на споровете и рецесиите понижава. А неравенствата в разпределението на приходите се задълбочават. Това води до повишаване на екстремизма, ислямофобията и ксенофобията. В същото време несъответствието в политическата, финансовата, обществената и културната сфера непрестанно се задълбочава ", сподели Фидан.

 

За страдание, Организация на обединените нации не може да покаже водачеството, което би трябвало да има на фона на все по-големите закани за човечеството, добави той.

 

Фидан уточни, че интернационалната общественост и Организация на обединените нации минават през „ историческо тестване “, като добави, че способността им да намират решения за слагане на завършек на рецесии и спорове е намаляла.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР