Турският министър на отбраната Хулуси Акар поднови заплахите си за

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар поднови заплахите си за
Коментари Харесай

Турция: Няма да се колебаем да нахлуем в Кипър

Турският министър на защитата Хулуси Акар възобнови заканите си за инвазия в Кипър, като съобщи, че Анкара няма да се поколебае да извърши военна намеса в островната страна още веднъж, написа обстоятелства.бг, базирайки се на гръцкия в. Kathimerini.

“На същото място сме във връзка с Кипър, както бяхме през 1974 година Никой не би трябвало да се съмнява, че ще създадем същото, каквото направихме тогава, в случай че сме изправени пред сходна обстановка и през днешния ден “, съобщи министърът по време на честванията по случай Гръцко-турската война от 1922 година

Той също по този начин изрази решителността на Анкара да продължи дейностите си в Източното Средиземноморие и Егейско Море.

„ Никога няма да се откажем от нашите права и ползи “, съобщи Акар, като предизвести, че никой не трябва да тества силата и решителността на страната. Той въпреки всичко побърза да обясни, че това не е опасност.

В същото време Турция издаде декларация, съгласно която тя ще продължи сондажите за природен газ в Изключителната икономическа зона на Кипър най-малко до 1 ноември.

Република Кипър съобщи по-рано, че ще се обърне към Европейския съвет по отношение на опитите на турските киприоти да развиват и възстановят град Вароша, намиращ се в северната част от острова, която е под контрола на Севернокипърската турска република (СКТР), приета единствено от Анкара.

Властите в СКТР оповестиха по-рано, че ще отворят и развият града за туристи, ход който кипърският външен министър осъди, защото съгласно него това би било засегнатост към хората, които са били принудени да изоставен града по време на спора от 1974 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР