Турският министър на отбраната Хулуси Акар и гръцки депутати влязоха

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар и гръцки депутати влязоха
Коментари Харесай

Нов вербален сблъсък между гърци и турци на срещата на НАТО

Турският министър на защитата Хулуси Акар и гръцки депутати влязоха в нов натоварен устен конфликт в Истанбул във вторник по време на взаимното съвещание на Политическия комитет на Парламентарната асамблея на НАТО (ПА на НАТО) и Специалната група за Средиземноморието и Близкия изток, написа Kathimerini .

Яростният продан избухна, когато депутатите от южната ни съседка Спилиос Ливанос, Манусос Волудакис, Теодора Цакри и Андреа Ловердос реагираха, откакто Акар повтори настояването на Турция Гърция да демилитаризира своите острови в източната част на Егейско море, поставяйки под въпрос техния суверенитет, както и въздушното пространство и морските зони.

Ливанос го попита: „ Как е допустимо Турция, от една страна, да се базира на Алианса на НАТО, а от друга да заплашва Гърция с casus belli? “ Той също по този начин акцентира, че Турция приказва за суверенитет на страните, „ до момента в който тя е тази, която нахлу в Кипър

Акар, очевидно нервиран, отговори с думите, че „ в случай че кажете окупация за „ Северен Кипър “, това значи, че желаете да се карате през цялото време “.„ Турция не е окупатор в северната част на Кипър. Там до 1974 година се правят кланета и преврати ”, сподели той.

Обръщайки се към Акар, Володакис съобщи, че „ не минава ден без опасност за война от Турция. Имаме прелитания на турски изтребители над обитаеми гръцки острови. Напоследък вие също настоявате за демилитаризация на островите в източното Егейско море ”.

Акар също приказва по на въпроса за прелитанията и акцентира, че „ гръцки самолети дойдоха на континента на 27 април и нарушиха въздушното ни пространство. Вие идвате от толкоз доста километри разстояние, от континентална Гърция до континентална Турция, нарушавайки въздушното ни пространство. Какво очаквате да създадем? Има радарни изображения; ние сме ги споделили със съюзническите страни. На 28 април ние отговорихме на тези дейности “, сподели Акар, до момента в който твърдеше, че Гърция оказва помощ на терористите, предизвиквайки мощен отговор от гръцките законодатели.

„ Не казвай не. Всички знаят за „ лагера Лаврио “ в Гърция “, сподели той.

Акар не одобри никакви намеси от Ловердос и Цакри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР