Турският лидер ще обяви на президента на Руската федерация, че

...
Турският лидер ще обяви на президента на Руската федерация, че
Коментари Харесай

Ердоган отново ще предложи да организира среща на Зеленски с Путин

Турският водач ще разгласи на президента на Руската федерация, че страната му ще продължи да поставя всички старания за преустановяване на спора

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган на идната среща с съветския си сътрудник Владимир Путин на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Самарканд още веднъж ще му предложи да договаря с ръководителя на Украйна Владимир Зеленски, съобщава Hurriyet, представен от .

Отбелязва се, че най-важната тематика на срещата сред Ердоган и Путин ще бъде протичащото се в Украйна. Турският водач ще разгласи на президента на Руската федерация, че страната му ще продължи да поставя всички старания за преустановяване на спора и реализиране на стабилно преустановяване на огъня посредством посреднически начинания.

" Президентът Ердоган, който ще повтори на Путин предлагането си за среща на водачите в Турция, ще акцентира на дипломатическо решение “, написа вестникът.

Според известия в медиите се чака по време на диалозите сред президентите на Русия и Турция на дневен ред да бъде и възможна военна интервенция на Анкара в Сирия.

Освен това Путин и Ердоган може да обсъдят успеваемостта на " зърнения кулоар “. Според Hurriyet Ердоган ще изиска артикули от Русия да бъдат изпращани по коридора на корабите, координирани от Турция.

По-рано, на 22 август, Ердоган по време на съвещание на кабинета на министрите на страната, съобщи, че си е сложил за цел организирането на среща сред президентите на Русия и Украйна.

На 18 август президентът на Украйна Владимир Зеленски организира среща в Лвов с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. След срещата украинският президент сподели, че Русия би трябвало да изтегли войските си от окупираните райони на Украйна, с цел да могат да бъдат възобновени мирните договаряния с Москва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР