Турският гигант за електронна търговия Trendyol планира да се разшири

...
Турският гигант за електронна търговия Trendyol планира да се разшири
Коментари Харесай

Турски гигант в електронната търговия стъпва в Източна Европа и България влиза в плановете му

Турският колос за електронна търговия Trendyol възнамерява да се разшири на източноевропейския пазар през идната година, започвайки с Румъния, Гърция, Унгария и Чехия, заяви представител на компанията, представен от.

" До първото тримесечие на 2024 година ще навлезем на източноевропейския пазар. Ще стартираме с Румъния, Гърция, Унгария и Чехия и ще увеличим броя на страните на пазара през идващия интервал ", сподели изпълнителният шеф на Trendyol Group Ердем Инан.

" Нашата цел е да дадем опция на всички наши 300 000 продавачи да продават в районите, в това число Европа, Близкия изток и страните от Персийския залив ", сподели той.

Говорейки на InMerge Innovation Summit в Баку, Инан оцени представянето на компанията на азербайджанския пазар, където те участват от май.

" Стигнахме до 1,3 милиона клиенти и 6,3 милиона поръчки на азербайджанския пазар. Много сме удовлетворени от резултатите си в Азербайджан ", сподели Инан.

" С нашата софтуерна инфраструктура и физически вложения, както и маркетингови старания ще реализираме по-добри резултати, работейки дружно с нашите продавачи ", добави той.

Като част от тактиката си за интернационално разширение, Инан разгласи, че ще стартира активност в Румъния, Гърция, Унгария и Чехия през първото тримесечие на 2024 година

" Качественият метод на нашите производители, техните артикули и позициониране на марката оферират забележителен капацитет. Това, че сме район, до който имаме достъп от Турция за малко време и евтино, дава преимущества по доста способи ", изясни той.

" Като използваме преимуществата, предлагани от този пазар, ние ще допринесем за електронния експорт на турски производители към интернационалните пазари ", означи Инан.

" След като нашите действия в предпочитаните страни доближат избрана зрялост, ще стъпим на пазарите в Полша, Словакия и България. Ние се стремим да достигнем 2 милиона дейни клиенти и да надхвърлим 4 милиона поръчки на източноевропейския пазар до края на 2024 година, като планираме да реализираме търговски размер от 350 милиона $ ", продължи той.

Освен това Инан напомни мощния интерес, следен към азербайджанския пазар, като сподели: " Азербайджан беше отпред в поръчките, които получихме от чужбина. Откакто навлезе на пазара, Trendyol се трансформира в най-тегленото мобилно приложение. "

Инан също акцентира, че старания на компанията способстват за визията на Министерството на търговията на Турция за увеличение на каузи на електронния експорт в общия експорт на Турция до 10 на 100. Той акцентира тяхната цел да завършат всички интернационалните интервенции през 2023 година с почти 3 милиона клиенти и 12 милиона поръчки.

Подчертавайки, че интернационалното разширение е приоритет във визията на компанията, той загатна, че Германия е първата им дестинация и те са надхвърлили задачите си на немския пазар, достигайки до над един милион клиенти за повече от година.

Той също по този начин засегна неотдавнашното им разширение на пазара в Персийския залив и дефинира резултатите в района от август като сполучливи, като в същото време загатна стратегическо партньорство с Cenomi Group, една от огромните компании в района, за по-нататъшен напредък в страните от Персийския залив.

Trendyol е платформа за електронна търговия, основана в Турция, със седалище в Истанбул. Trendyol работи в структурата на групата Trendyol. Основана през 2010 година от Демет Мутлу и през 2018 година Китайската компания Alibaba Group беше най-големият акционер в компанията с 86,5%. 

През август 2021 година Trendyol подписа съглашения за набиране на 1,5 милиарда $ от редица вложители, оценявайки компанията на 16,5 милиарда $. С новото финансиране Trendyol стана първият decorn в Турция (стартъп с оценка от над $10 милиарда).

Основните продуктови позиции в Trendyol включват мъжка и дамска мода, обувки и чанти, аксесоари и часовници, детски артикули, козметика, книги, занимание, спорт и електроника.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР