Турският генерален консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали съобщи,

...
Турският генерален консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали съобщи,
Коментари Харесай

Турция и Румъния пратиха помощ за пожарите на Родос

Турският общоприет консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали заяви, че са били евакуирани всички турски жители, летуващи на острова, поради пожарите, които бушуват към този момент седми ден. Част от евакуираните са напуснали острова, други са прекарали нощта в спортни зали, учебни заведения и конферентни центрове на безвредно място. Три ферибота са изпратени на острова, с цел да превозят хората, оповестява Българска телеграфна агенция.

Турция изпрати в Гърция два противопожарни самолета амфибия и един противопожарен хеликоптер, оповестиха от Дирекцията по връзките към турското президентство. Според информацията машините са били изпратени персонално по разпореждане на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Противопожарните летателни машини са от инвентара на турското Министерство на земеделието и горите. Машините, дружно с девет души екипаж, вземат участие интензивно в преодоляването на пожарите в разнообразни точки на Гърция.

Днес в региона дойдоха и румънски пожарникари, които са част от националния модул, изпратен в помощ на битката с пожарите. 52 военни се насочват към военната база, в която ще бъдат настанени и където ще заредят пожарните коли, с които ще работят в зоната, наранена от пожарите, оповестява Генералният инспекторат за изключителни обстановки.

Румънските пожарникари ще работят под директната съгласуваност на гръцкия офицер за взаимозависимост, паралелно до свои сътрудници от Гърция и Словакия, осведоми инспекторатът.

По данни на гръцкото министерство на климатичните промени и гражданската отбрана в Гърция от региона са евакуирани общо 16 000 души по суша и 3000 души по море. Според информацията до в този момент това е най-мащабната интервенция по изтегляне поради горски пожар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР