Турските власти въведоха забрана за провеждането на всякакви ЛГБТ мероприятия

...
Турските власти въведоха забрана за провеждането на всякакви ЛГБТ мероприятия
Коментари Харесай

Властите в Анкара забраниха провеждането на всички ЛГБТ мероприятия в столицата


Турските управляващи вкараха възбрана за провеждането на всевъзможни ЛГБТ мероприятия на територията на провинция Анкара до второ разпореждане. Като причина районното управление уточни поддържането на публичния ред.

Решението идва, откакто столицата забрани провеждането на немскоезичен кинофестивал, отдаден на хомосексуалните връзки, защото той може да провокира прояви на ненавист и терористични офанзиви.

„ От 18 ноември до второ разпореждане всички кино и театрални мероприятия, прожекции, панели, семинари, изложения и др…. са неразрешени “, показват от администрацията на Анкара на своя уебсайт.

Според локалната администрация сходни ЛГБТ събития могат да „ предизвикат реакции измежду избрани сегменти “ на обществото, издавайки възбраната, с цел да се „ поддържа публичния ред “.

Според уредниците на немскоезичния фестивал обаче, управляващите би трябвало да дават по-добра отбрана на посетителите му, а не да го анулират. Те също по този начин показват, че решението е нарушаване на техните конституционни права.

Очаква се решението на Анкара да разпали паниките измежду ЛГБТ деятелите в Турция за това, че техните права за следващ път са ограничавани при ръководството на президента Реджеп Ердоган.

Еднополовите връзки са законни в Турция от основаването на републиката през 1923 година и преди този момент по времето на Османската империя от средата на 19 в.

Въпреки това ЛГБТ общността в страната се оплаква все по-често от отрицателно отношение и лимитирани права, в това число принуждение, тормоз и полови закононарушения.

Годишният прайд в Истанбул – извънредно известно събитие в близкото минало, три следващи години е забраняван от управляващите, които показват като причина терзания за сигурността. Активисти упрекват държавното управление, че лимитира провеждането на сходни мероприятия, с цел да наложи закостенял морал в страната. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР