Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния

...
Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния
Коментари Харесай

Турските власти се извинили за случая с бития българин на „Лесово”

Турските управляващи са се извинили на българската страна поради скандалния случай на обичай българин от турски граничари. Това съобщи пред вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече следствие. Вчера българската прокуратура заяви, че проверява случилото се на 29 октомври.

На този ден сутринта в дежурната част на ГКПП-Лесово е постъпило телефонно позвъняване от служителка на банково гише на втора преграда на граничния пункт, която е съобщила за случай на разпра с български жител.

Според обявеното, случаят е зародил на българска територия, в региона на стерилизация на влизащи в страната леки коли. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, които открили, че чиновници на граничния пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са употребявали физическа мощ по отношение на български жител, който е минал към този момент границата с автомобил.

„ Гранична полиция ” незабавно е алармирала сътрудниците си в Турция. Получили са опрощение и увещание, че въпросът ще се прегледа деликатно, и в случай че се удостовери, служителят, който си е разрешил физическото принуждение , ще бъде осъден ”, изясни министърът.

Междувременно българският екскурзиант описа за случилото се пред NOVA и се закани да потърси обезщетение по правосъден път.

Впоследствие излиза наяве, че турските граничари са не запомнили да му ударят избран щемпел и по тази причина са го дърпали назад към турския пункт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР