Турските специални служби и по-конкретно разузнаването, са получили достъп до

...
Турските специални служби и по-конкретно разузнаването, са получили достъп до
Коментари Харесай

Sabah: Турското разузнаване прихвана тайното досие на 10 000 бойци на „Ислямска държава“

Турските специфични служби и по-конкретно разузнаването, са получили достъп до секретното досие на  терористичната организация " Ислямска страна ". В него попадат имената на съвсем 10 хиляди бойци на ислямската организация. Това оповестява вестник Sabah, базирайки се на свои източници.

Досието съдържа биографии, образование, народност, адреси и данни за контакт на 9 952 терористи, намиращи се в разнообразни елементи на света и способни да провеждат терористични офанзиви. Изданието твърди, че досието е било обект на търсене от Централно разузнавателно управление на САЩ, MI6 и Мосад в продължение на доста години.

На 1 май стана ясно, че хипотетичният водач на групировката " Ислямска страна " е бил погубен в Сирия при интервенция на турската разследваща организация Разузнавателна служба на Турция. За интервенцията тогава заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. " Заподозреният водач с кодово име Абу Хюсеин ал-Курейши беше обезвреден при интервенция, извършена от Разузнавателна служба на Турция в Сирия ", разгласи Ердоган по малкия екран. Групировката " Ислямска страна " разгласи гибелта на предходния си водач Абу Хасан ал-Хашими ал-Курейши на 30 ноември, като го размени с Абу Хюсеин ал-Курейши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР