Турските сили и техните сирийски съюзници завзеха големи части от

...
Турските сили и техните сирийски съюзници завзеха големи части от
Коментари Харесай

Кюрдски политик сред деветима цивилни, екзекутирани от подкрепяни от Турция бойци в Сирия

Турските сили и техните сирийски съдружници завзеха огромни елементи от северния сирийски град Сулук , оповестиха по-рано през днешния ден от Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, откакто те не престават офанзивата си против кюрдските въоръжени формирования в петия ден от започването ѝ, срещайки остри рецензии от интернационалната общественост, обобщава " Ройтерс ".

Сирийските демократични сили (СДС), които са арабско-кюрдска коалиция, чийто водещ детайл са кюрдите, упрекнаха подкрепяните от Турция сирийски бунтовници, че са екзекутирали кюрдски политик по време на пътна засада . Бунтовническите сили отхвърлиха това, като обявиха, че не били напреднали толкоз надалеч.

As co-leader of the Syria Future Party, Hervin Khalaf called in May for a pluralistic nation. She was assassinated by a Turkish jihadist faction after the US-backed Turkish invasion, ANHA News reported today. pic.twitter.com/3chIV3EWCS
— David Beard (@dabeard) October 12, 2019
Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида посочи, че " девет цивилни бяха екзекутирани в разнообразни моменти южно от град Тел Абяд " от подкрепяни от Турция групировки , в това число Хервин Халаф, която е съпредседател на светската партия " Бъдеще за Сирия ".

Съюз на демократичните сили показаха, че 31 техни бойци са били убити в сражения с турските сили в Северна Сирия от през вчерашния ден насам, увеличавайки формалния брой на жертвите на Съюз на демократичните сили общо на 76 души. Според турското военно министерство Турция и съдружниците ѝ са ликвидирали 480 бойци на Съюз на демократичните сили.
 785 чужденци, свързани с ДАЕШ, са избягали при офанзивата на Турция в Сирия
785 чужденци, свързани с ДАЕШ, са избягали при офанзивата на Турция в Сирия

След обстрел от страна на Турция

Съединени американски щати заплашват Турция със наказания, в случай че не приключи настъплението, до момента в който Арабската лига през вчерашния ден жигосах интервенцията , а съдружниците от НАТО Германия и Франция обявиха, че стопират износа на оръжие за Турция .

Анкара стартира трансгранична военна интервенция против " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди, откакто американският президент Доналд Тръмп изтегли част от американските войски от пограничния регион. Турция твърди, че " Отрядите за национална отбрана " са терористична формация, която е филиал на Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен протест против турската страна на територията на Турция.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида съобщи, че турските сили и сирийските бунтовници са навлезли в град Сулук, който се намира на към 10 км от границата с Турция. Според държавната турска Анадолска организация бунтовниците са поели цялостен надзор над Сулук.
 Турция разгласи, че е завзела град Рас ал Айн, кюрдите отхвърлят
Турция разгласи, че е завзела град Рас ал Айн, кюрдите отхвърлят

Сирийският център за наблюдаване на човешките права също отхвърли

Сулук се намира на югоизток от сирийския пограничен град Тел Абяд, една от двете съществени цели в настъплението на Турция, който е бил обстрелван от турски гаубици тази заран, посочи оцевидец в прилежащия турски град Акчакале.

Престрелки се водят към сирийския пограничен град Рас ал Айн, който се намира на към 120 км източно от Тел Абяд, до момента в който турската артилерия продължи да удря в региона, заяви кореспондент на " Ройтерс " през границата в турския град Чейланпинар.

Поддържаните от Турция сирийски бунтовници, известни като Националната войска, напреднаха в Рас ал Айн през вчерашния ден, само че до по-рано през днешния ден към момента имаше спорни информации за това кой управлява града.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида уточни, че Съюз на демократичните сили, в които " Отрядите за национална отбрана " сформират главния военен детайл, са възстановили " съвсем цялостния надзор " над Рас ал Айн след контраофанзива.

Говорител на Националната войска отхвърли това, като съобщи, че силите им към момента са на позициите, които са завзели през вчерашния ден.
 Пентагонът зове Турция да приключи военната интервенция в Сирия
Пентагонът зове Турция да приключи военната интервенция в Сирия

Преди обстановката да стане непоправима
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР