Турските граничари задържаха десетки незаконни мигранти, някои от тях -

...
Турските граничари задържаха десетки незаконни мигранти, някои от тях -
Коментари Харесай

Заловиха голи мигранти на турско-гръцката граница

Турските граничари задържаха десетки противозаконни мигранти, някои от тях - без облекла. Мигрантите се оплакали, че били претърсени и бити от гръцки чиновници и по-късно изпратени назад през границата. Това заяви турското министерство на защитата.

Министерството означи, че към 42 противозаконни мигранти, 12 от тях голи, били арестувани в провинция Одрин покрай гръцката граница този уикенд.

Мигрантите споделили на турските гранични звена, че гръцката страна не им е давала храна или вода, малтретирала ги е, събличала ги и ги е принудила да преминат в Турция.

Те бяха трансферирани в Одринското командване на жандармерията, оповестиха от министерството.

Турция към този момент е хазаин на близо 4 милиона сирийски мигранти. Длъжностни лица споделят, че страната не може да се оправи с нова бежанска вълна.

Анкара неведнъж се оплаква, че Европа не е изпълнила обещанията си по съглашението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция от 2016 година, с цел да помогне на мигрантите и да спре по-нататъшните мигрантски талази.

През последните години Турция и Гърция бяха основни директни точки за мигрантите, целящи да преминат в Европа, бягайки от войната и преследването, с цел да стартират нов живот.

На 3 март Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) съобщи, че практиката на Гърция да изтласква противозаконни мигранти назад в Турция съставлява очевидно нарушаване на Конвенцията за бежанците от 1951 година, Европейската спогодба за правата на индивида и правото на Европейския съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР