Турски съд е отхвърлил иска на американския пастор Андрю Брънсън

...
Турски съд е отхвърлил иска на американския пастор Андрю Брънсън
Коментари Харесай

Турски съд отхвърли молбата на пастора Брънсън за освобождаването му

Турски съд е отхвърлил желае на американския свещеник Андрю Брънсън за освобождението му от домакински арест и за унищожаване на наложената му възбрана да напуща страната, само че по-висша правосъдна инстанция следва да се произнесе по желае, съобщи през днешния ден пред Ройтерс юристът на пастора.
Случаят с Андрю Брънсън, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Турция и Съединени американски щати напоследък, довела до спад на турската лира. Пасторът, нравствен лидер на дребна протестантска черква в егейския град Измир, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе изцяло освободен, единствено увеличи напрежението.

Американското държавно управление в това време отхвърли всякаква отговорност за икономическите проблеми на Турция, като съобщи, че те излизат отвън обсега на наложените неотдавна наказания, съобщи ДПА.

Икономическите проблеми не започнаха, когато ние въведохме тези наказания по отношение на две лица на 1 август тази година, уточни говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт. Според нея икономистите ще се съгласят, че това, което се случва в Турция, излиза надалеч отвън обсега на приложените напоследък от Съединени американски щати разнообразни политики и механизми.

На брифинги през вчерашния ден Науърт, както и говорителката на Белия дом Сара Сандърс са сложили въпроса за задържането в Турция на Андрю Брънсън.

Сандърс съобщи, че американският президент Доналд Тръмп продължава да е отчаян от това, че Брънсън, други американски жители и чиновници от дипломатически представителства към момента не са освободени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР