Турски полицаи влязоха днес в саудитското консулство в Истанбул, за

...
Турски полицаи влязоха днес в саудитското консулство в Истанбул, за
Коментари Харесай

Турската полиция претърсва саудитското консулство в Истанбул

Турски служители на реда влязоха през днешния ден в саудитското консулство в Истанбул, с цел да извършат претършуване в границите на следствие за изгубването на саудитския публицист Джамал Хашоги, съобщи организация Агенция Франс Прес.

Полицаите, някои от които в униформа, а други - в цивилно облекло, са пристигнали в консулството с шест автомобила и неотложно са влезнали в постройката. Хашоги е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Турските управляващи и годеницата му обявиха, че той по този начин и не е излязъл от постройката. Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. "Вашингтон пост ", може да е бил погубен.

Саудитска делегация дойде преди дни в Турция за взаимно следствие на изгубването на Хашоги. Турската телевизия НТВ заяви по-рано довечера, че членовете на саудитската делегация са пристигнали с цивилни коли до постройката на консулството и по-късно са влезнали в постройката. НТВ осведоми, че по-рано през днешния ден се е състояло първото съвещание на взаимната работна група за следствие на случая с изчезналия публицист. Заседанието, което е траяло към два часа в постройката на дирекцията на полицията в Истанбул, е било закрито за публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР