Турски лекари спасиха български шофьор на ТИР, превозвал товар от

...
Турски лекари спасиха български шофьор на ТИР, превозвал товар от
Коментари Харесай

Втори живот: Спасиха български тираджия в Турция / СНИМКИ

Турски лекари избавиха български водач на ТИР, превозвал товар от Мерсин за България. Юри Асенов Чернев примрял зад кормилото, откакто му прилошало в квартал Позанти на град Адана. От компанията в България забелязали особеност в сигналите от GPS-а на камиона. Обадили се на водача, само че той единствено съумял да вдигне телефона и да каже „ Умирам “.

 Хюриет

Чернев (56) е женен и има две деца. Той заредил камиона с изолационен материал от квартал Тарсус на Мерсин и тръгнал на път за България. След към час, до момента в който изкачвал скат в регион Позанти около Адана, ненадейно му прилошало. Шофьорът в последния миг съумял да спре камиона и едвам избегнал злополука.  Междувременно GPS устройството на ТИР-а подало сигнал до българската централа на компанията, за която той работи, че камионът е спрял в нарушаване на навигационния проект. Разбирайки, че обстановката е изключителна, от България се обадили на Чернев, който дал да се разбере, че е в сериозно положение.

След като мениджърите на компанията в България се свързали с турското Министерство на здравеопазването, на мястото, където спрял ТИР-ът, била изпратена кола за спешна помощ. Тя откарала Чернев в безсъзнание в Учебно-изследователската болница в Адана. Установили, че водачът има дихателна и остра бъбречна непълнота заради зараза, дължаща се на бактерия от салмонела.

В болничното заведение той останал в реанимация 16 дни, под контрола на експерта по упойка и реанимация доктор. Есра Айбал. След това бил изместен в нефрологията, където за него се грижел експертът доцент доктор Емрах Гюнай.

 Хюриет

Междувременно в болничното заведение пристигнали дъщерите на водача Ралица и Николина. Те обяснили пред медиите, че са пристигнали в Турция незабавно щом са научили, че татко им е в болница. „ Баща ми беше в безсъзнание 16 дни. Състоянието му беше доста тежко. Но тук всички – от шефовете на болничното заведение до лекарите, от сестрите до чистачките, се погрижиха за нас по най-хубавия метод. Не мога да ви благодаря задоволително. Положиха огромни старания. Ако не бяха ползата и напъните на турските здравни експерти, татко ми нямаше да е жив. Никога няма да забравим интереса и любезността, проявени към нас ”, не скри вълнението си Ралица.

 Хюриет

„ Отново се родих “, призна камионджията, който не помни доста от претърпяното. „ Според дъщерите ми лекарите тук са положили доста старания да ме спасят. Благодаря на всеки един от тях “, сподели той.

Ст.н.с. доктор Емрах Гюнай даде информация за положението на българина: „ Нашият пациент пристигна с дихателна непълнота заради бактериална зараза и остра бъбречна непълнота. След интензивните прегледи го прехвърлихме в клиниката към нефрологичната работа. При следенето бъбреците му също се усъвършенстваха “, уточни той.


Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР