Турски граничари са ударили български гражданин на ГКПП Лесово. Прокуратурата

...
Турски граничари са ударили български гражданин на ГКПП Лесово. Прокуратурата
Коментари Харесай

Турски граничари удрят българин на ГКПП Лесово

Турски граничари са блъснали български жител на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово . Прокуратурата проверява случая, при който чиновници на пункт Хамзабейли са употребявали физическа мощ по отношение на български жител, оповестиха от прокуратурата.

На 29 октомври 2017 година към 07,45 часа банкова служителка от втора преграда на граничния пунк е телефонирала в дежурната част на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово . Тя е съобщила за разпра с български жител, на българска територия. Това е станало на място, където се дезинфектират влизащи в страната леки коли .

Изпратени са двама наши граничари да ревизират на място случая. Те видели, че турски граничари от пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са употребявали физическа мощ по отношение на български жител . Той е с оток и синини в региона на лявото око. Сънородникът ни към този момент е минал границата с лек автомобил.

За случая е известена и районна прокуратура - Елхово на 01 ноември 2017 година Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета на българския жител от длъжностни лица, при осъществяване на службата им. Разследват се аргументите за пораждане на случая, дейностите на задграничните длъжностни лица и метода на влизането им на територията Република България.

За случая е известен и основният прокурор Сотир Цацаров, който е разпоредил следствието да стане персонално от прокурор, в оптимално къси периоди .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР