Турски археолози твърдят, че са открили почти напълно непокътнат храм

...
Турски археолози твърдят, че са открили почти напълно непокътнат храм
Коментари Харесай

Археолози смятат, че са открили гробницата на Дядо Коледа под църква в Турция

Турски археолози настояват, че са разкрили съвсем изцяло недокоснат храм и гробницата на свети Николай в Анталия, оповестява турският вестник " Хюриет ", представен от " Гардиън ".

" Постигнахме доста положителни резултати, само че същинската работа стартира в този момент ", разяснява Чемил Карабайрам, шеф на изследвания и монументи в Анталия. - " Може би ще намерим непокътнатото тяло на свети Николай ", добавя той.

Почитан за подаръците си и помощта му към бедните, светецът от четвърт век е прототип на легендата за Дядо Коледа.

През последните години църквата в региона на Демре в Анталия , покрай родното му място, е възобновена и притегля доста гости. Демре е издигнат върху руините на Мира, града, където се счита, че е живял свети Николай.

Смята се, че останките на свети Николай са трансферирани от Демре от моряци, които ги придвижват в Бари в Италия, където към момента стои базиликата " Свети Никола ".

Въз основа на документи, получени от региона, турските археолози в този момент имат вяра, че останките са принадлежали на локален духовник, а не на именития светец, чието тяло към момента може да бъде в храмовия комплекс. Кражбата евентуално е станала след изгарянето на църквата и възобновяване ѝ.

Археолозите неотдавна стартират нови изследвания, откривайки храма под актуалната черква, употребявайки географски радари. Те разясняват, че храмът е съвсем изцяло недокоснат , само че е недосегаем заради съществуването на каменни релефи и мозайки, които би трябвало да бъдат непокътнати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР