Турската поп звезда Мабел Матиз стана поредната обществена фигура, срещу

...
Турската поп звезда Мабел Матиз стана поредната обществена фигура, срещу
Коментари Харесай

Разследват турски певец заради банкноти от 1 долар в клип, били знак на гюленистите

Турската поп звезда Мабел Матиз стана следващата социална фигура, против която се води следствие в Турция, откакто се яви в известен музикален клип с еднодоларови банкноти, които съгласно държавното управление гюленистите употребявали като скришен код, оповестява уеб сайтът Ал екран, представен от Българска телеграфна агенция.
Прокуратурата проверява Матиз, прочут и като покровител за правата на хомосексуалистите, за хипотетични връзки с Фетхуллах Гюлен, ислямския просветител, упрекван от турските управляващи за опита за прелом през 2016 година, осведоми проправителственият в. "Сабах ".
Повод за следствието е станал видеоклип, в който артистът се кълчи в такт с ритъма с натъпкани в джоба еднодоларови банкноти. Именно доларите, а не текстът на шлагера, озаглавен "Какви са тия работи ", са навлекли проблеми на музиканта.
Според турското държавно управление еднодоларовите банкноти, изключително тези със сериен номер, започващ с F, са били част от система, употребена от мрежата на Гюлен. Предполагаемият скришен код на еднодоларовите банкноти бил употребен за означаване на йерархията, като званията и длъжностите съответствали на комбинации от букви и числа от серийните номера на банкнотите. По тази причина притежаването на такива долари се счита за доказателство за виновност. Матиз отхвърли обвиняванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР