Турската полиция разследва версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселинаТурската

...
Турската полиция разследва версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселинаТурската
Коментари Харесай

Турската полиция разследва версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселина

Турската полиция проверява версия: Тялото на Кашоги унищожено с киселина
Турската полиция проверява изказвания, че може би е употребена киселина, с цел да се унищожи тялото на изчезналия саудитски публицист Джамал Кашоги, за да бъде скрито негово хипотетично ликвидиране, написа Хюриет дейли нюз.

Според портала Хабертюрк полицията и турската разследваща работа Разузнавателна служба на Турция съществено обмислят тези изказвания.

Подозренията, че в консулството в Истанбул към този момент са се освободили от тялото показа Туран Кишлакчи, ръководител на Турско-арабската медийна асоциация и другар на саудитския публицист.

„ Полицията и Разузнавателна служба на Турция одобряват това изказване съществено. Те проверяват дали тялото на Кашоги е било разтворено в киселина “, написа Хабертюрк.

Очаква се Турция и Саудитска Арабия да проведат взаимна "инспекция" в Саудитското консулство в Истанбул през днешния ден, сподели източник от турското външно министерство.

Саудитският крал Салман по-рано разпореди следствие на изгубването на Кашоги, влезнал в саудитско консулство в Истанбул на 2 октомври, след което липсващ.

Делегация на Саудитска Арабия дойде в Турция в петък. Анкара се съгласи да сътвори взаимна работна група със Саудитска Арабия, с цел да откри събитията към изгубването на журналиста.

Kашоги, публицист, който работеше за "Вашингтон пост" и критик на Рияд, се води за липсващ, откакто на 2 октомври влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи някои документи. Турските управляващи се притесняват, че е бил погубен от тайните служби на Саудитска Арабия, до момента в който Риад го отхвърля. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР